Este importantă recuzita pentru ședințele foto?

January 3, 2022 Sedinte foto

ȚINUTE, ACCESORII ȘI DECOR ÎN FOTOGRAFIE


După ani buni și mii de fotografii cu viitoare mămici, nou născuți, copii și familiile lor, un singur lucru îl consider sigur, recuzita în fotografie poate fie să îmbunătățească, fie să distrugă frumusețea unei fotografii. Ei bine, asta depinde de tipurile de recuzită și de modul în care sunt folosite, astfel încât alți oameni să poată aprecia fotografia. Mulți fotografi – atât amatori, cât și profesioniști – știu că accesoriile pot fi utilizate pentru a scoate în evidență frumusețea unui subiect dintr-o fotografie.


De ce folosim recuzită?

De obicei, rolul principal al recuzitei în fotografie este de a adăuga caracter, dramă, noutate sau interes unei fotografii și evidențiază starea generală din povestea subiectului. De exemplu, fotografia de nou născut - care este un tip aparte de fotografie - nu poate avea succes fără elemente de recuzită atent alese, deoarece acestea sunt necesare pentru a transforma un subiect extrem de dificil de poziționat într-o imagine atrăgătoare. Utilizarea recuzitei oferă o mulțime de avantaje. Pentru ședințele foto cu copii, recuzita adăuga o cantitate fantastică de energie, noutate și viață în imagine. Pentru viitoare mămici, rochiile vaporoase, din materiale speciale, ce le pun în evidență burtica fac dint-o imagine simplă o fotografie de revistă.

Cum alegem recuzita perfectă?

Din fericire, asta este una din activitățile pe care le îndrăgesc atunci când pregătesc studioul pentru viitoarea ședință. Fiecare decor, fie el tematic sau pur și simplu gândit în așa fel încât să îi bucure pe cei mici, este cu atenție selecționat și construit astfel încât să pot ajunge la un echilibru între subiect, culori și accesorii. În plus, copii sunt mereu atrași de nou, culoare, jucării sau orice lucru care poate nu-l găsesc familiar și atunci găsesc puțin mai multă răbdare în fața camerei de fotografiat.

Astfel, în studioul Lala veți găsi mereu "props" pentru cei noi născuți, jucării pentru cei mici, decoruri complete pentru perioadele tematice ca Paștele sau Craciunul, hăinuțe și rochițe pentru cei ce vor sa încerce altceva și nu în ultimul rând, toate pregătite cu atenție înaintea fiecărei ședințe.


Este recuzita esențială?

Chiar dacă fotografiile prind viață într-un context creat, nu trebuie să uităm faptul că o imagine este despre voi, despre emoție și interacțiuni între părinți, copii sau frați. De aceea, ca o sesiune foto în studio să fie reușită, cel mai important element sunt oamenii și starea lor de spirit. Vă așteptăm în studio relaxați, veseli, odihniți și cu drag pentru frumos!